U trendu

Ukrajina optužio Rusiju za granatiranje Energodara

KIJEV – Rusija granatira grad Energodar u kojem se nalazi nuklearna elektrana Zaporožje, tvrdi ukrajinska strana, navodeći da ruske snage ciljaju stambene četvrti.

„Automobili i stambeni objekti su u plamenu“, saopštila je na Telegramu ukrajinska vojska, uz snimke napada na kojima se može videti više zapaljenih automobila i vatrogasci koji žure da ugase požar, prenosi londonski Gardijan.

Andrij Jermak, šef kabineta ukrajinskog predsednika Volodimir Zelenski takođe je potvrdio ove izveštaje kasno sinoć na svom Telegram kanalu, sa snimkom vatrogasaca koji gase zapaljene automobile.

„Oni (ruske snage) provociraju i pokušavaju da ucene svet“, napisao je šef kabineta Jermak.

Regionalni guverner Oleksandr Staruh objavio je juče na Telegramu da su ruske snage napale stambene objekte u glavnom gradu Zaporožje i u gradu Orihiv koji se nalazi istočnije od Zaporožja.

Ukrajinska vojska izvestila je o granatiranju još devet gradova u oblastima s druge strane reke Dnjepar, dok je ruska državna novinska agencija prenela da je oboren ukrajinski dron koji je trebalo da napadne skladište nuklearnog otpada u fabrici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.