U trendu

Ukrajinska vojska: Neprijateljske snage se ponovo grupišu blizu istočne ukrajinske granice

Ukrajinske vojne snage su u jutrošnjem izveštaju o toku ruske invazije navele da se neprijateljske snage ponovo grupišu blizu istočne ukrajinske granice.

Zvaničnici su rekli da je „verovatno“ da će neprijateljske trupe uskoro krenuti da preuzmu kontrolu nad Marijupoljom, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Ukrajinska vojska je saopštila jutros da je u regionu Donjecka i Luganska odbila šest nepirjateljskih napada i uništila četiri tenka i nekoliko drugih ruskih vozila. Navela je da su ukrajinske snage oborile ruski avion, i dva helikoptera.

Guverner regiona Lugansk rekao je juče da Rusija premešta vojna vozila u pripremi za novi napad na istoku. Zapadni zvaničnici kazali su da očekuju da će Rusija udvostručiti i moguće utrostručiti broj vojnika u regionu Donbas.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je danas da osim pokušaja da preuzmu kontrolu nad Marijupoljom, ruske snage takodje imaju nameru da zauzmu Popasnu, grad više od dva sata vožnje zapadno od Luganska, i bili bi spremni da pokrenu ofanzivu u pravcu Kurahova, u oblasti Donjecka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.