U trendu

Uprava policije identifikovala jednog od učesnika incidenta

PODGORICA – Tokom protesta protivnika ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, u nedelju na Cetinju, ipak, se dogodio incident kada je grupa mladića pokušala da ekipu TV Vijesti spreči u izveštavanju sa ovog skupa.

Oni su, kako prenosi ovaj mediji, novinarki i kamermanu uz uvrede poručili da ne mogu da izveštavaju sa protesta, a neki su, kako se navodi, dirali kameru.

Ekipa TV Vijesti se pomerila sa tog mesta par metara i odradila uključenje i strasti su se smirile, ali je kamera te televizije ostala ukuljučena i snimila ovaj događaj.

Incident su osudili i pozicija i opozicija.

Ovim povodom oglasio se preijer Zdravko Krivokapić koji je na Tviteru najooštrije osudio incident i poručio:

„Razlike u stavovima su prirodne, ali je nedopustivo ugrožavanje bezbednosti građana, pogotovo novinara na radnom zadatku. Institucije sistema će sve preduzeti da vinovnici budu procesuirani u skladu sa zakonom“.

I predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić pozvao je nadležne državne organe da bez odlaganja i po zakonu procesuiraju počinioce napada na novinarsku ekipu Televizije Vijesti.

Bečić je na Tviteru napisao da najoštrije osuđuje napad na novinarsku ekipu Vijesti, na Cetinju.

„Sloboda medija je temeljna vrednost svakog progresivnog društva i ona u svakom trenutku mora biti zaštićena“, naveo je Bečić.

On je dodao da Crna Gora mora da garantuje bezbedan i miran živom svakom građaninu.

Pokušaj ometanja ekipe TV Vijesti na Cetinju osudila je i opoziciona DPS.

Iz Uprave policije Vijestima je rečeno da je jedan od učesnika u ovom incidentu identifikovan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.