U trendu

Uskok ponovo sprovodi istragu o pogibiji Medine Husini (6)

ZAGREB – Hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) ponovo će sprovoditi istragu povodom slučaja stradanje šestogodišnje avganistanske devojčice Madine Husini, koju je 2017. pregazio teretni voz na hrvatsko-srpskoj granici.

Dodatna istraživanja, potvrđeno je za zagrebačku N1 tv., deo su izvršenja presude Evropskog suda za ljudska prava kojom je utvrđeno pet teških kršenja ljudskih prava. Hrvatska je imala rok da do juče preda akcioni plan koji treba da ima pojedinačne i opšte mere.

U Kancelariji zastupnice Hrvatske pred tim sudom kažu da je plan poslat, a zaštitnica građana da je on tek delimičan.

Evropski sud je 2018. odbacivanje krivičnih prijava povodom ovog nesrećnog događaja ocenio neefikasnom, naveli su manjkavosti i zaključili da zastarevanja nema, pa Uskok prinuđen da ponovo otvori ovu temu.

“Obaveštavamo Vas da se u predmetnom slučaju, u svrhu izvršavanja presude Evropskog suda za ljudska prava, provodi istraga“, saopšteno je iz Uskoka za N1. .

Evropski sud za ljudska prava presudio je da je Hrvatska u ovom slučaju prekršila niz odredŕba Međunarodne konvencije o ljudskim pravima, čak je odredio i visinu odštete koju Zagreb treba da plati njenoj porodici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar