U trendu

Uskok proširio istragu protiv Kovačevića i još jedne osobe

ZAGREB – Uskok je proširio istragu u aferi Janaf protiv bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića i još jednog muškarca koji mu je, kako tvrde, sakrio novac „iako je znao da ta gotovina potiče od krivičnog dela“.

Ukupan broj osumnjičenih u ovoj istrazi time se popeo na 14.

Uskok je, ne navodeći identitete, u četvrtak saopštio da je „doneo rešenje o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenih zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnih dela pranja novca i podsticanja na pranje novca“.

Uskok sumnja da je Kovačević od 16. do 29. septembra, nakon što je saznao da se priprema njegovo hapšenje i pretraga nekretnina odnosno pokretnina kojima se koristi, „u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine, koju je pribavio počinjenjem krivičnog dela“ od 14-to okrivljenog zatražio da primi i sakrije 2.593.800 kuna, 247.200 evra i 20.000 švajcarskih franaka.

Novi osumnjičenik na to je pristao, „iako je znao da ta gotovina potiče od krivičnog dela“ i navedeni novac sakrio u svom stanu.

Uskok je ranije u aferi Janaf pokrenuo istragu protiv ukupno 13 osoba koje tereti za trgovanje uticajem, davanje mita, zloupotrebu položaja i ovlašćenja i pomaganja u tim nedelima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar