U trendu

Užasna tragedija u Slovačkoj: Najmanje 12 mrtvih (foto)

U sudaru autobusa i kamiona na zapadu Slovačke danas je, prema najnovijim podacima, poginulo najmanje 12 osoba, među kojima četvoro dece.

U nesreći koja se dogodila oko 13 sati u blizini grada Njitra, 100 kilometara istočno od Bratislave, povređeno je najmanje 17 osoba.

Portal „tvnoviny.sk“ je objavio da su se u autobusu nalazili učenici srednje škole.

I slovačka agencija Tasr izveštava da su u autobusu većinom bili srednjoškolci.

Ministarka zdravlja Andrea Kalvaska, koja je na mestu nesreće, izjavila je da je među žrtvama četvoro dece, ali nije precizirala koje su godište.

„U ovom momentu, naše misli su sa roditeljima koji su izgubili decu. Svi se nadamo da broj žrtava neće rasti“, rekla je predsednica Slovačke Zuzana Čaputova, prenosi AP.

Slovački premijer Peter Pelegrini će se zbog nesreće, koju je nazvao „užasnom tragedijom“, ranije vratiti u domovinu iz posete Kipru, gde je trebalo da bude do sutra.

U trenutku nesreće padala je kiša, napominje Rojters.

Vatrogasci su prvobitno saopštili da je 13 osoba poginulo, ali je kasnije broj žrtava smanjen na 12. Povređeni su prebačeni u bolnice.

Policija je objavila fotografije sa mesta nesreće na kojima se vidi kamion prevrnut na putu i okružen sivim kamenicama koje je prevozio, dok je autobus posle prevrtanja završio u jarku.

Povodom nesreće oglasila se i komapanija „Ariva“ u čijem je vlasništvu autobus, navodeći da u potpunosti sarađuju sa spasiocima.

Rojters prenosi da je ovo najteža saobraćajna nesreća u Slovačkoj u poslednjoj deceniji. Godine 2009. u sudaru autobusa i voza poginulo je 12 osoba.

Inače, na put, koji je zatvoren za saobraćaj sleteo je helikopter spasilačke službe, a na mesto nesreće uputili su se ministarka unutrašnjih poslova Denisa Sakova, kao i načelnik vatrogasne i službe za vanredne situacije i regionalni šef policije.

FOTOGRAFIE Z MIESTA NEHODYBudeme aktualizovať

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Mittwoch, 13. November 2019

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar