U trendu

Uznemirujući snimak: Brutalno pretukao ženu na ulici dok su svedoci nemo posmatrali

Američku i svetsku javnost potresao je slučaj nasilja koji je usred bela dana u ponedeljak dogodio ispred jedne zgrade u Njujorku kada je brutalno pretučena 65-godišnja Azijatkinja.

Na snimku nadzorne kamere vidi se muškarac koji ženu udara nogama u glavu, a svedoci tvrde da je pri tom vikao „ne pripadaš ovde“.

Uznemirujući detalj na snimku su svedoci koji su bili na par metara od nasilnika i ceo događaj nemo posmatrali i nijednog trenutka nisu prišli u pomoć nesrećnoj ženi. Na snimku iz hodnika zgrade se najpre vidi radnik dostave koji posmatra šta se dešava na ulici, a zatim je došao i radnik obezbeđenja zgrade, koji je, kako se čini, samo zatvorio ulazna vrata.

Američki mediji prenose da je danas uhapšen 38-godišnji Brendon Eliot, koji je optužen za napad i zločin iz mržnje. Kako se objavljeno, Eliot je na doživotnom uslovnom otpustu otkako je 2019. godine izašao iz zatvora, u kom je boravio od 2002. godine zbog ubistva sopstvene majke.

Zločin koji se dogodio u ponedeljak jedan je od mnogih koji su se proširili širom Amerike, kojima se raspiruje mržnja prema Azijskom stanovništvu, a dogodio se samo nekoliko nedelja nakon masovne ‘pucnjave u Atlanti, u kojoj je ubijeno osmoro ljudi, od kojih šest Azijatkinja.

Neki kao jednog od krivca za ovakvo širenje mržnje vide i u Donaldu Trampu, koji je neretko tokom predsedničkog mandata koristio rasno obojene izraze poput „kineskog virusa“.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio rekao je da je napad u ponedeljak „apsolutno odvratan i užasan“ i da je „apsolutno neprihvatljivo“ to što svedoci nisu intervenisali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar