U trendu

Vajnstin osuđen na 23 godine zatvora

NJUJORK – Holivudski producent Harvi Vajnstin (68)osuđen je danas na 23 godine zatvora po optužbama za silovanje i seksualni napad.

Vajnstin je prošlog meseca osuđen za silovanje jedne žene u hotelskoj sobi u Njujorku 2013. godine i za to da je primorao na oralni seks drugu ženu u svom stanu 2006. godine, preneo je AP.

Obe žene, nekadašnja glumica i bivša asistentkinja TV i filmske produkcije, govorile su u sudu pre nego što je sudija Džejms Bjurk objavio presudu.

Nekadašnja glumica, zbog koje je Vajnstin osuđen za silovanje 2013, prisetila se tog trenutka tokom suđenja.

„Silovanje nije samo jedan trenutak…Ono ostaje zauvek“, rekla je ona.
Vajnstin (68), koji je tvrdio da je bilo koja seksualna aktivnost bila dobrovoljna, takođe je govorio na sudu, rekavši da ima „drage uspomene“ na žene koje su ga optužile.
Osvrćući se tokom suđenja na mejlove koje su razmenjivali, Vajnstin je rekao da je mislio da su oni bili prijatelji.
„Neću da kažem da ovo nisu sjajni ljudi. Proveo sam divno vreme sa tim ljudima. Samo sam zbunjen. Muškarci su zbunjeni zbog ovog pitanja“, rekao je on.
Vajnstinovi advokati su kazali da je dugogodišnja zatvorska kazna u stvari doživotna kazna.
Oni su tražili petogodišnju kaznu, obavezni minimum zbog ozbiljnih optužbi zbog kojih su da porotnici proglasili krivim.
Vajnstin je u sudnicu bio u invalidskim kolicima jer ima probleme sa kičmom posle saobraćajne nesreće koja se dogodila prošlog leta.
On je pod optužbom i u Kaliforniji da je silovao ženu u Los Anđelesu u hotelu 18. februara 2013. i zbog seksualnog napada na drugu ženu u hotelu Beverli hils sledeće noći.

Preti mu kazna do 28 godina zatvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.