U trendu

Vakcine i hrana za delove Španije pogođene olujom Filomena

MADRID – Španska vlada uputiće vakcine protiv kovid-19 i pomoć u hrani u oblasti izolovane zbog snežne oluje Filomena koja je donela nazapamćene snežne padavine u centralne delove Španije i izazvala smrt četvoro ljudi.

U okolini prestonice Madrida spasilačke ekipe su uspele da se probiju do oko 1.500 vozača koji su ostali zavejani u svojim vozilima.

Meteorolozi su upozorili na opasne vremenske prilike i narednih dana, na niske temperature do minus 10 stepeni Celzijusa i na nove snežne padavine koje bi mogle da se pretvore u led, prenosi Rojters.

Glavni aerodrom u Madridu biće sigurno zatvoren do danas posle podne u najboljem slučaju, oko 20.000 kilometara putne mreže se našlo pod snegom i saobraćaj se odvija otežano, pa se jedna 36-godišnja žena porodila u ambulantnim kolima koja nisu uspela da se probiju do bolnice u Madridu.

Muškarac i žena su se utopili u svom automobilu koji je odnela nabujala reka nedaleko od Malage na jugu zemlje, a dvojica beskućnika su se smrzli u Madridu i u Kalatajudi na istoku Španije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar