U trendu

Varheji: BiH rizikuje gubitak 1,5 milijardi evra investicija

SARAJEVO – Komesar Evropske unije za proširenje Oliver Varheji nakon posete Bosni i Hercegovini poručio je da ta zemlja, u kontekstu trenutne politicke krize, rizikuje gubitak 1,5 milijardi evra investicija.

„Ovo je kritičan trenutak za zemlju, za građane i kompanije. Reforme stoje i BiH rizikuje da izgubi 1,5 milijardi eura investicija ako se nikakve akcije ne preduzmu“, rekao je Varheji, preneo je Klix.ba.

Govoreći o sadržaju sastanka sa Draganom Čovićem, Milorad Dodikom i Bakirom Izetbegovićem rekao je da su lideri otvoreni za iznalaženje rešenja i da pokazuju volju da naprave iskorak.

Dodao je da je video spremnost da se reše nesporazumi u vezi državne imovine, Inckovog zakona, ustavne i izborne reforme.

„Mogu potvrditi, da smo s naše strane spremni da asistiramo i olakšamo ove napore u interesu Bosne i Hercegovine. Iz tog razloga poverio sam ambasadoru Satleru, da u saradnji s našim ključnim partnerima, radi na ovom zadatku“, rekao je Varheji.

Dodao je da će BiH prevazići trenutnu krizu baš kao što je urađeno sprovođenjem izbora u Mostaru, a što je pokazalo da dijalog daje rezultate.

Varheji je na kraju čestitao građanima Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar