U trendu

Varšava: Od danas do 22. februara zabranjeno nošenje oružja zbog posete Bajdena

VARŠAVA – Poljsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i administracije odlučilo je da uvede zabranu nošenja oružja zbog posete predsednika SAD Džozefa Bajdena, izjavio je danas portparol varšavske policije Silvester Marčak na brifingu.

„Od 20. do 22. februara zabranjeno je nošenje oružja, uključujući i one koji ga legalno poseduju“, rekao je Marčak i istakao da je to zbog bezbednosnih razloga, preneo je TAS S.

Prema Marčakovim rečima, zbog posete Bajdena direktor policije je odlučio da rasporedi dodatne policijske snage u Varšavu.

Portparol varšavske policije je upozorio žitelje glavnog grada da se pripreme na poteškoće koje mogu nastati zbog kretanja američkog lidera po gradu.

Prema navodima poljskih vlasti, Bajden će na aerodrom u Varšavi sleteti sutra u 08.30 časova po lokalnom vremenu.

On će se potom uputiti u hotel Meriot, gde američki lideri obično odsedaju tokom poseta Varšavi.

Tokom kretanja predsedničke kolone planiranp je da ulice budu blokirane.

Bajden će se popodne sastati sa poljskim liderom Andžejem Dudom, a uveče će održati govor u Kraljevskom zamku u istorijskom centru Varšave.

U sredu će se sastati sa liderima Bukureštanske devetorke koju čine Bugarska, Češka, Estonija, Mađarska, Letonija, Litvanija, Poljska, Rumunija i Slovačka, kao i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i osobljem američke ambasade u Varšavi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar