U trendu

VB dodala 26 pojedinaca i kompanija iz RUS na listu sankcija

LONDON – Velika Britanija je dodala još 26 pojedinaca i preduzeća iz Ruske Federacije i Ukrajine na listu sankcija, na kojoj se sada nalazi i generalni direktor Ruskih železnica Oleg Belozjorov i konzorcijum Kalašnjikov.

Na dopunjenoj listi, koja je objavljena danas na veb sajtu britanske vlade, sankcije su uvedene protiv portparola ruskog Ministarstva odbrane Igora Konašenkova, prvog zamenika načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Nikolaja Bogdanovskog, v.d. ministra za vanredne situacije Aleksandra Čuprijana i komandanta ruskih snaga za specijalne operacije Valerija Flijustikova, premsoi Tas s.

Pored brojnih visokih vojnih rukovodilaca ruske armije, na britanskoj „crnoj listi“ su se našli i ukrajinski političar Ilja Kiva, glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana Igor Korotčenko, novinar Aleksej Pimanov, te supruga biznismena Herman Kana, Anželika.

Restreiktivne mere su uvedene takođe protiv koncerna Kalašnjikov, mašinskog kombinata Arzamaskit, Vojno industrijskog preduzeća, GTLK….

Prema saopštenju britanske vlade, sankcije su usmerene protiv „generala koji čine zverstva na frontu u Ukrajini, kao i prema pojedincima i preduzećima koji podržavaju Putinovu vojsku“, prenosi Tas s.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.