U trendu

Velika Britanija obećala 119 miliona evra vrednu vojnu opremu Ukrajini

Premijer Velike Britanije Boris Džonson obećao je danas Ukrajini još 100 miliona funti (119 miliona evra) visokokvalitetne vojne opreme kako bi joj pomogao da se odbrani od ruske invazije.

On je na konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom rekao da će ukrajinska vojska dobiti više protivvazdušnih raketa Starstreak, 800 protivtenkovskih projektila i precizne municije.

Džonson je obećao još šlemova, opreme za noćno osmatranje i pancira kao dodatak paketu od oko 200.000 komada nesmrtonosne vojne opreme iz Velike Britanije koji je već bio obećan.

Obećanju o novom naoružanju prethodila je Džonsonova osuda napada na železničku stanicu u gradu Kramatorsku na istoku Ukrajine, u kome je poginulo 50 osoba medju kojima je petoro dece.

On je ranije danas rekao da i Velika Britanija i Nemačka dele odbojnost prema brutalnostima ruske vojske, medju kojima je nesavesno bombardovanje izbeglica koje beže iz svojih domova i da napad na železničku stanicu „pokazuje dubine u koje je potonula Putinova hvaljena vojska“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar