U trendu

Veliki broj Salvinijevih prostalica na skupu Lige

RIM – Hiljade pristalica krajnje desne Lige iz cele severne Italije okupljaju se danas u gradu Pontida u Lombardiji, u trenutku kada Mateo Salvini pokušava da se ponovo nametne kao lider opozicije, a nakon pogrešnog političkog proračuna zbog kojeg njegova stranka više nije u vladi.

Pristalice koje nose šalove sa natpisom „Salvini zauvek“ i majice s parolom „Salvini premijer“ idu ka livadi u Pontidi nedaleko od Bergama, kako bi prisustvovali godišnjem skupu Lige.

Salvini pokušava da aktivira svoju partijsku bazu nasuprot koalicionoj vladi Pokreta pet zvezdica i Demokratske stranke, koja je prošle nedelje formirana.

Anketa objavljena u finansijskom dnevniku Sole-24 Ore pokazuje da je, uprkos Salvinijevim pogrešnim politickim koracima, Liga i dalje najjača partija u Italiji sa podrškom od 34 odsto.

Italijanska koaliciona vlada koju su činili između Salvinijeva desničarska Liga i pokret 5 zvezdica raspala se prošlog meseca, kada ju je Salvini iznenada „proglasio mrtvom“ i raspisao izbore.

Prošle nedelje je predsednik Italije Serđo Matarela zamolio Đuzepea Kontea da predloži koaliciju 5 zvezdica i opozicione Demokratske stranke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.