U trendu

Veliki gaf albanskog lobiste: Nije znao da je uključen mikrofon, pa se izlanuo (video)

Decenijski albanski lobista i američki kongresmen Eliot Engel, spremao se da održi govor pred okupljenima u Bronksu koji su protestovali zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu i nesvestan da su mikrofoni uključeni, dobacio da to radi samo zbog osiguravanja demokratske nominacije na izborima za Kongres.

Engela, inače kandidata demokrata na unutarstranačkim izborima u 16. kongresnom distriktu u saveznoj državi Njujork, pozvao je predsednik opštine Bronks Ruben Dijaz Mlađi da, kao uticajan kongresmen i važan član Komiteta za spoljne poslove, održi govor pred okupljenima u Bronksu koji su protestovali zbog ubistva Džordža Flojda, piše portal Američki izbori.

Napokon se pojavilo nešto što bi moglo pomoći Donaldu Trampu da okrene pažnju javnosti i na drugu stranu i to je upravo Engelov gaf, navodi portal i ocenjuje:

“Ovakvi gafovi i ekcesi su upravo ono što je neophodno republikancima i Donaldu Trampu da se konsoliduju i diskredituju demokrate. Republikanci mogu iskoristiti ovakve momente da anti-Trampove glasače pretvore u neglasače,.

Ako ubede neodlučne glasače koji bi glasali protiv Trampa da je Engel prototip demokrata i da za takve ne glasaju, bili bi korak bliže pobedi. Stvaranje atmosfere da ni jedni, ni drugi ne valjaju, mogla bi da bude veliki plus republikancima, jer bi u redovnim okolnostima mnogo više ljudi moglo da glasa iz revolta protiv Trampa nego protiv Džozefa Bajdena, navodi se u tekstu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar