U trendu

Veljovic: Politicki progon u reziji Krivokapica i Abazovica

PODGORICA – Savetnik za bezbednost predsednika Crne Gore Veselin Veljović, koji je danas pušten da se brani sa slobode, tvrdi da je u njegovom slučaju reč o „političkom progonu i političkoj osveti“ premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića zbog ideoloških, političkih i drugih stavova

Veljović je novinarima rekao da rešenje suda kojim se ukida pritvorski osnov za njegov dalji boravak u pritvoru potvrđuje da, kako on to vidi, Crna Gora ima kapacitete i institucije.

„Verujem da je ovde reč, ne o činjenicama i ne o istini, nego o političkom progonu i političkoj osveti premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, zbog ideoloških, političkih i drugih stavova kojse su oni nesmanjenim intezitetom pokazivali poslednjih meseci u obračunu sa mnom, a posebno zadnjih dana“, kazao je Veljović.

On je rekao da neće uspeti da ga uplaše niti ućutkaju i demantovao je informaciju da je od policajaca sa kojima je razgovarao zatražio da mu prepuste komandu.

„To nije tačno. I dalje sam u uverenju da nisam počinio nijedno krivično delo, nijedan prekršaj i ja ću sa advokatima dokazati da je ovo bila sve farsa koju su direktno naložili Krivokapić i Abazović“, rekao je Veljović.

On je dodao da je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen na Cetinju „pod pratnjom borbenih kola, sa pratnjom borbenih policijskih vozila i uz neviđenu represiju prema građanima Crne Gore i slobodarskog Cetinja“.

„Po prvi put da imamo krvavog mitropolita na prestolu i na tronu Svetog Petra Cetinjskog, ali o tome neka sude i građani i država“, rekao je Veljović.

On je dodao da mu je žao što je Vlada dala podršku takvom činu i na takav način, kako tvrdi, pokušala da ponizi državu i sve njene građane.

Tvrdi i da su u toj aktivnosti „snažan doprinos dali pripadnici Obaveštajno bezbednosnog sektora“ i ocenjuje da bi čelnici tog sektora podneli ostavku „da imaju imalo časti i morala“ zbog svega što su učinili Crnoj Gori kao članici NATO.

Veljović je prethodno danas pušten da se brani sa slobode, pošto sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana, prenose Vijesti.

Veljovića, bivšeg direktora Uprave policije, Tužilaštvo sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

On je uz predlog tužilaštva za određivanje pritvora bio priveden sudiji za istragu Osnovnog suda na Cetinju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.