U trendu

Venecuela podigla lovce na američki špijunski avion, Amerika okrivila — Rusiju (video)

Američke vlasti saopštile su da se jedan venecuelanski borbeni avion opasno približio američkom lovcu u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Kariba i tako ugrozio bezbednost posade američke letelice.

Južna komanda američke vojske navela je da je venecuelanski „suhoj 30“ agresivno pratio američkog lovca, tvrdeći da je bio na „nebezbednoj udaljenosti“, okrivljujući Rusiju za neodgovornu podršku Karakasu.

​Američka vojska je  je objavila i video snimke na kojima se vidi „incident“, ali nije navela koliko je američki lovac bio blizu granice sa Venecuelom, ističući da su se avioni nalazili u međunarodnom vazdušnom  prostoru.

​Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino Lopes je rekao da je američki avion ušao u venecuelanski vazdušni prostor bez prethodnog nagoveštaja, ugrozivši tako komercijalni avio-saobraćaj sa glavnog aerodroma u zemlji.

Odnosi dve zemlje su već duže vreme veoma zategnuti, jer SAD otvoreno podržavaju lidera venecuelanske opozicije Huana Gvaida, koji želi da Madura svrgne s vlasti, podseća agencija.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.