U trendu

Vererani: Pupovac maligni tumor na najosetljivijem delu HR

ZAGREB – Predsednik Glavnog odbora udruženja veterana iz rata u Hrvatskoj HVIDRA, Josip Periša rekao je da oni smatraju da predsednik SDS S Milorad Pupovac u Hrvatskoj sprovodi „velikosrpsku politiku“ i da je „zloćudni tumor na najosetljivijem delu tela Republike Hrvatske“.

„Njegovi ponovni istupi i izjave slovenačkom „Delu“ vrve još jednom od niza netacnih, neistinitih izjava koje optužuju i dele packe hrvatskim građanima i Republici Hrvatskoj. Vežući se za ćirilicu, za ugroženost Srba u Hrvatskoj – nacin na koji se on obraća i na koji osuđuje Hrvatsku vani, smatramo da to nije primereno i za nas je to neprihvatljivo“, rekao je Periša za televiziju N1 Zagreb.

Periša je dodao i da će se zbog izjava Pupovca ljubljanskom „Delu“ saopštenjem obratiti hrvatskoj javnosti i Vladi Hrvatske, preneo je sinoć „Jutarnji list“.

Pupovac je u intervjuu za „Delo“, između ostalog, izjavio da je retogradni proces u Hrvatskoj počeo da se razvija nakon oslobađajuće presude dvojici generala u Hagu 2012. Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a ojačao je posle ulaska Hrvatske u Evropsku uniju“.

On je rekao i da je sve dostiglo „vrhunac“ protestima zbog postavljanja ćiriličnih tabli u Vukovaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.