U trendu

Veršinjin: Nastavak kontakata sa UN oko izvoza žitarica

NJUJORK – Rusija će nastaviti kontakte sa Ujedinjenim nacijama kako bi postigla konkretne rezultate u vezi sa sporazumom o izvozu žitarica iz ukrajinskih luka, izjavio je danas za TAS S zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin.

„Nastavili smo kontakte sa zvaničnicima UN na marginama Generalne skupštine UN. Nastavili smo da razgovaramo o onome o čemu smo prilično detaljno razgovarali u Ženevi“, rekao je Veršinjin.

Dodao je da će ti kontakti biti nastavljeni, jer su potrebni konkretni rezultati na osnovu memoranduma koji je potpisan sa Sekretarijatom UN u Istanbulu 22. jula.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije danas da su ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i generalni sekretar UN Antonio Gutereš detaljno razgovarali o primeni istanbulskih sporazuma o izvozu ukrajinskih prehrambenih proizvoda iz crnomorskih luka i o nesmetanom izvozu ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva.

Kako se dodaje u saopštenju, Rusija i UN ponovo su potvrdile „zajedničku posvećenost očuvanju centralne koordinacione uloge međunarodne organizacije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.