U trendu

Vijesti: Na sednici vlade umalo došlo do tuče

PODGORICA – Nakon provokacija i uvreda na današnjoj sednici Vlade Crne Gore umalo nije došlo i do fizičkog obračuna, koji su sprečili ministri, rekli su podgoričkim Vijestima sagovrnici koji su prisustvovali incidentu.

Do incidenta je došlo u trenutku kada je trebalo da se usvoji odluka o proširenju sankcija Rusiji.

Sagovornici Vijesti ispričali su da je ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović odmah ušao u prepirku sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem, koji ga je prethodno, navodno, provocirao.

Usledile su međusobne provokacije, a potom i uvrede.

„Počni da treniraš boks, jer ćemo se sresti“, navodno je Radulović rekao Milatoviću.

Nakon toga umalo je došlo do tuče, ali su veći incident sprečili članovi vlade, koji su razdavajali dvojicu ministara.

Razgovor Radulovića sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem nisu smirili strasti, jer je, kako navode neimenovani izvori, ministar spoljnih poslova čim im je prišao Milatović, koji je navodno, krenuo sa novim uvredama…

„Milatović mu se smejao i sve vreme ga provocirao. Za vreme sednice, dok je Radulović govorio, Milatović mu je dobacivao ‘ti si naš prosvetitelj“, „ti si naš Dositej Obradović'“, rekao je sagovornik Vijesti.

U svađu ministra Radulovića, navodi se, umešala se iministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, koja je ušla u vrebalni sukob sa ministrom spoljnih poslova, ali i sa Spajićem i Milatovićem.

Radulović je za Vijesti potvrdio da se desio incident ne iznoseći detalje.

On je rekao da se „zakačio sa drugim kolegama oko nekih „starih stvari“.

Na pitanje zbog čega se u saopštenju vlade tvrdi da je bio nepristojan, Radulović je kazao da je bilo razmoilaženja i diskusije, ali da premijeru nije rekao ništa nepristojno sem ako se ne misli na njegovo odbijanje da napusti sednicu dok se ne usvoje dogovoreni zaključci.

Iz vlade je ranije danas saopšteno da sednica „nije prekinuta samo u proceduralnom delu, već i u iskazanom nepoštovanju i nepristojnom ponašanju ministra Radulovića prema premijeru Zdravku Krivokapiću“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.