U trendu

Vijesti: Telefoni „sleteli“ na krov Istražnog zatvora

PODGORICA – Na krovu Istražnog zatvora u Spužu pronađena su četiri mobilna telefona, koja je, najverovatnije, ispustio dron, rečeno je Vijestima iz više izvora iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Prema tim informacijama, mobilni telefoni pronađeni su u dva zamotuljka, a nadležni utvrđuju kada su “doleteli” na krov pritvorske jedinice.

Telefone je pronašao radnik koji je popravljao krov i o tome je obavestio službenike Istražnog zatvora.

„S obzirom da su bili natopljeni vodom, pretpostavlja se da su tu od ranije, kada smo osujetili pokušaje pojedinaca da dronom ubacuju telefone pritvorenim licima”, rekao je jedan od sagovornika lista.

Drugi izvor Vijesti rekao je da su telefoni najvjerovatnije greškom ispušteni na krov, odnosno da je neko slabo navodio dron.

”Nije isključeno da su bili namenjeni nekom od članova kotorskih klanova čije sobe su na poslednjem spratu, odmah ispod krova. Nejasno je, ipak, kako su promakli službenicima koji rade na karauli”, rekao je taj izvor.

Iz UIKS-a objašnjavaju da je dron nadletao spuške bedeme pre oko pola godine i da su tada sumnjali da je reč o pokušaju donošenja nedozvoljenih supstanci ili predmeta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar