U trendu

Više od 100.000 državnih službenika u Britaniji štrajkovaće krajem aprila

LONDON – Više od 100.000 britanskih državnih i javnih službenika pridružiće se još jednom sveopštem štrajku 28. aprila, zahtevajući od vlade veće plate i penzije, uslove otpuštanja i sigurnost posla, saopštio je Sindikat javnih i komercijalnih službi (PCS), prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Sindikat PCS-a je saopštio da su njegovi članovi glasali da se preduzmu mere za povećanje pritiska na vladu i da „ne odustaju“.

„Ministri treba da reše spor tako što će staviti novac na sto. Znamo da su štrajkovi već izazvali ozbiljne poremećaje. Nove obustave rada i još jedan nacionalni dan akcije će jačati pritisak na vladu koja odbija da sluša“, izjavio je generalni sekretar PCS Mark Servotka.

Vlada je ranije saopštila da zahtevi sindikata koštaju „nepriuštivih 2,4 milijarde funti“.

Članovi sindikata, kojima je ponuđeno povećanje od 2 do 3 odsto, poslednji put su štrajkovali ranije ovog meseca.

Hiljade državnih službenika organizovali su seriju štrajkova, uključujući železničare, lekare i nastavnike, tražeći rast plata, kako bi se izborili sa krizom troškova života.

Sindikat PCS-a predstavlja stotine hiljada radnika u vladinim odeljenjima, kao i u organizacijama kao što su Ofsted, Agencija za pomorsku i obalsku stražu i granične snage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar