U trendu

Više uhapšenih i povredjenih na protestu u Madridu (VIDEO)

Četiri demonstranta su uhapšena, a 35 osoba, uključujući 21 policajca, povredjeno je u sukobima na marginama skupa krajnje desničarske stranke u Madridu, saopštile su danas vlasti.

Oko 2.000 ljudi okupilo se sinoć na jugu Madrida koje se smatra uporištem levice, na protestu zbog održavanja skupa na otvorenom krajnje desničarske stranke Voks (Vox) u okviru kampanje za regionalne izbore 4. maja.

Nakon što su otpevali antifašističke pesme, demonstranti su bacali različite predmete, uključujući kamenice, na policiju koja je, prema očevicima, bila zadužena za rasturanje skupa.

Nakon incidenata, policija je uhapsila četiri osobe, uključujući troje maloletnika, izjavila je jutros Frans presu portparolka policije i dodala da je povredjen 21 policajac, a njih 10 zbrinuto u bolnici sa lakšim povredama.

Lider Voksa Santjago Abaskal (Santiago Abascal) smatra da je bilo nedovoljno policije za obezbedjivanje skupa njegove stranke i optužio ministra unutrašnjih poslova da je odgovoran za napade na njegove pristalice.

Lider radikalne levičarske stranke Podemos Pablo Iglesias odgovorio je na Tviteru, optužujući pristalice Voksa za izazivanje nasilja.

Podemos je saveznik Socijalističke radničke partije premijera Pedra Sančeza u vladajućoj koaliciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.