U trendu

Višnjić: Ministarka Bratć nasela na reakcije javnosti

PODGORICA 22. jula (Tanjug) – Učiteljica Rada Višnjić, koja je imenovana za v.d. direktora Osnovne škole „Jugoslavija“ u Baru a potom razrešena zato što je okarakterisana kao srpski nacionalista, izjavila je da je ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić nasela na necivilizovane reakcije javnosti.

Višnjić je saopštila da je u ponedeljak, 19. jula, dobila rešenje o naimenovanju za v.d. direktora OŠ „,Jugoslavija“ u kojoj je, kako je istakla, dobila neregularan otkaz, što će se na Sudu dokazati.

U saopštenju Višnjićeve, koje je preneo lokalni Radio Bar saopštila je da zbog burne reakcije političke javnost ponovo deklarisana kao srpski nacionalist.

Opet su, kazala je, pokušali neistomišljenici da je diskredituju po ustaljenom običaju.

„Kako je moja ministarka nasela na sve te necivilizovane reakcije i najavila razrešenje istoga dana, ja sam sutradan, u utorak obavestila Ministarstvo preko njenih ljudi, da odustajem od potpisivanja rešenja zbog pritiska koji je izvršen na moju ličnost i obavestila sekretaricu škole da neću preuzetu funkciju i da ne želim to radno mesto“.

Rekla je i da misli da je bilo poštenije da je resorna ministarka saopštila javnosti istinu, nego što je ćutala o tome i danas poslala poštom moje razrešenje, navodi se u saopštenju Višnjićeve.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.