U trendu

Vlada CG: Uzasnuti odnosom policije SRB prema deci Krivokapic

PODGORICA – Vlada Crne Gore saopštila je da su sinoć, u Beogradu, pripadnici policije Republike Srbije na, kako je navedeno, „grub i nedopustiv način atakovali na sina predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića u trenutku kada se svojim automobilom parkirao ispred zgrade u kojoj, sa porodicom, živi jedna od kćeri Krivokapića“.

U saopštenju crnogorske vlade je navedeno da je u pratnji Krivokapićevog sina, koji je štićena ličnost, bio policijski službenik Uprave policije Crne Gore.

Vlada Crne Gore u saopštenju tvrdi da su policijski službenici Republike Srbije, „repetirajući pištolje“, zatražili od Krivokapićevog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog.

Takođe se navodi da su deca i unuci Krivokapića, iz bezbednosnih razloga, tokom noći iz Beograda doputovali u Crnu Goru.
„Užasnuti smo i zabrinuti zbog odnosa policije Republike Srbije prema deci crnogorskog premijera, posebno imajući u vidu da su zbog sličnih neprijatnosti kćerke premijera Krivokapića već jednom morale napustiti Beograd“, dodaje se u saopštenju.
Vlada Crne Gore je navela da će sve dalje aktivnosti povodom tog slučaja preuzeti Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je sinoć da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je policija Srbije navodno maltretirala sina Krivokapića.

MUP Srbije je naveo da je, postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom marke „mercedes“ ka Prokopu, patrola policije brzo locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila.

Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica.

Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje, istakao je MUP Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.