U trendu

Vlasti samoproglašene DNR uhapsile agenta Kijeva

MOSKVA – Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) uhapsile su ukrajinskog agenta, umešanog u eksploziju automobila koja se dogodila u četvratak, koji pripada zvaničnku proruske narodne milicije Denisu Sinenkovu, izvestio je danas ruski Prvi kanal, a prenosi TAS S.

Uhapšeni, koji je identifikovan kao Anton Matsanjuk, priznao je da je pratio kretanje automobila zvaničnika samproglašene DNR i njihova putovanja u Rusiju.

Macanjuk je rekao i da je Kijev oružje i eksploziv na teritoriju Donbasa dopremao vozilima koja nisu morala da prođu detaljan pregled na granici.

Kako se navodi, on je ranije bio pripadnik Narodne milicije DNR, i zbog toga je imao opsežna saznanja o njihovom radu.

Dodaje se da je Matsanjuk organizovao i takozvanu „ćeliju spavača“, regrutujući izvršioce za terorističke napade i akte sabotaže „po potrebi“.

TAS S prenosi da je Matsanjuk rekao i da je Kijev planirao da svom vojnom snagom udari na Donjeck, pokrenuvši masovno artiljerijsko granatiranje ove oblasti, čiji su ciljevi trebalo da budu infrastrukturni objekti samoproglašeni republike, kao što su mostovi, železnički prelazi, vladine kancelarije i mesta gde je velika koncentracija ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.