U trendu

Vlasti Varšave zaplenile rusku zgradu

VARŠAVA – Gradske vlasti Varšave saopštile su danas da su zaplenile rusku imovinu u jednoj ulici u glavnom gradu Poljske, rekao je gradonačelnik Rafal Tržaskovski.

„U narednih nekoliko sati moći ćemo mirno da uđemo ovde da utvrdimo da li možemo da popravimo ovu zgradu ili eventualno da je delimično srušimo. Ne znamo u kakvom je stanju“, rekao je on, prenela je RIA Novosti.

U pratnji gradonačelnika bio je i ukrajinski ambasador u Poljskoj Andrij Deščica.

„Danas sam imao planove da se popnem na ovu zgradu i postavim ukrajinsku zastavu. Ali, želimo da uradimo sve po zakonu u dogovoru sa gradonačelnikom“, rekao je ambasador.

Deščica je, takođe, rekao da je podneo zahtev poljskom Ministarstvu spoljnih poslova u kojem je izrazio interesovanje za dugoročni zakup zgrade.

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske je ranije saopštilo da se obratilo nadležnim državnim organima sa podneskom „o pokretanju izvršnog postupka u odnosu na dve nepokretnosti koje se ne koriste u diplomatsko-konzularne svrhe i koje su u nelegalnom vlasništvu Rusije“, odnosno nepokretnosti koje se nalaze na dve adrese.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar