U trendu

Vojska Mjanmara optužila Vladu u seci za bombaški napad

NEJPJIDO – Vojska Mjanmara danas je, za smrtonosni bombaški napad na autobuskoj stanici u gradu Jangonu, optužila „teroristi koji se protive njenoj vladavini“, misleći na svoje protivnike, Vladu nacionalnog jedinstva u senci (NUG).

U eksploziji u utorak u centru Jangona, najvećeg grada Mjanmara, poginule su dve osobe, a ranjeno sedam, naveo je portparol vladajućeg Vojnog saveta, prenosi Rojters.

On je izjavio da je bombaš poginuo i da je imao veze sa naoružanim grupama koje se suprotstavljaju vladajućoj hunti, ali nije naveo dokaze.

Niko nije preuzeo odgovornost za bombaški napad.

Ministarstvo odbrane Vlade nacionalnog jedinstva u senci (NUG) osudilo je eksploziju, za koju je njen portparol optužio vojsku.

Otkako je vojska zbacila izabranu vladu Aung San Su Ći, širom Mjanmara su se ljudi pridružili Snagama narodne odbrane (PDF), organizaciji čiji se pripadnici bore lakim naoružanjem protiv dobro opremljene hunte, za koju Ujedinjene nacije kažu da je počinila zločine nad civilima.

Tenzije u Mjanmaru ne prestaju od prošlogodišnjeg puča, a sukob se proširio širom ove zemlje na jugoistoku Azije nakon što je vojska ugušila uglavnom mirne proteste u gradovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.