U trendu

Vojvotkinja od Kembridža Kejt primila prvu dozu vakcine

LONDON – Vojvotkinja od Kembridža i supruga princa Vilijama, Kejt, primila je prvu dozu vakcine protiv kovida-19 i izrazila poštovanje svima koji su uključeni u program vakcinacije.

Kejt (39) je navela da je primila vakcinu u Muzeju nauke, poznatoj turističkoj atrakciji koja se nalazi nedaleko od Kensingtonske palate i njenog doma u zapadnom Londonu, prenosi Rojters.

„Juče sam dobila prvu dozu vakcine protiv kovida-19 u londonskom Muzeju nauke“, napisala je Kejt na svom nalogu na tviteru koji deli sa suprugom, princom Vilijamom.

Ona je okačila i fotografiju na kojoj se vidi kako prima vakcinu.

„Neizmerno sam zahvalna svima koji obavljaju ulogu u procesu vakcinacije – hvala vam na svemu što činite“, napisala je Kejt.

Princ Vilijam (38) je prošle sedmice saopštio da je dobio prvu dozu vakcine. Njegova baka, kraljica Elizabeta, primila je prvu dozu u januaru i podstakla i druge da se vakcinišu, ističući da je vakcinacija brza i bezbolna, podseća Rojters.

Britanija trenutno nudi vakcine protiv kovida-19 svima starijima od 30 godina, a prvu dozu primilo je 38,8 miliona ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.