U trendu

Volodimir Zelenski: Ostajemo sami u odbrani naše države, na meti i civilni ciljevi

„Ostajemo sami u odbrani naše države…Ko je spreman da Ukrajini da garanciju za ulazak u NATO? Iskreno, svi se plaše“, rekao je Zelenski noćas u video poruci, prenosi Interfaks.

„Porucujem svim partnerima naše zemlje – sada je važan trenutak, odlučuje se o sudbini naše zemlje. Pitam ih da li su sa nama? Oni odgovaraju da su sa nama, ali nisu spremni da nas prime u savez“, rekao je Zelenski.

Na meti i civilni ciljevi, branimo sami svoju drzavu

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je jutros da je Rusija nastavila raketne udare na Ukrajinu, ali da su njene trupe zaustavljene u napredovanju na većini pravaca.

Zelenski je u televizijskom obraćanju rekao da su ruski udari bili usmereni i na vojne i na civilne ciljeve, prenosi Rojters.

Rusija će morati da razgovara sa nama pre ili kasnije

Predsednik Ukrajine ocenio je danas da će Moskva morati da razgovara sa Kijevom o zaustavljanju invazije, navodeći da će, što pre počne razgovor, biti manji biti gubici Rusije.

„Rusija će morati da razgovara sa nama o zaustavljanju invazije, što pre počne razgovor, manji će biti gubici same Ruske Federacije“, rekao je Zelenski u obraćanju građanima, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ukrainian Presidential Preš Office via AP

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.