U trendu

Vornerova devojka u avgustu 2019.upozorila da on pravi bombu

NEŠVIL – Žena koja je tvrdila da je u vezi s Entonijem Kvin Vornerom, 63-godišnjakom iz Tenesija, muškarcem koji je uzrokovao eksploziju u američkom gradu Nešvilu za Božić, prijavila je policiji prošle godine da je on izrađivao bombe u svom kamperu.

Policijska uprava grada Nešvila potvrdila je juče da je 21. avgusta 2019. advokat Pamele Peri, žene koja je tvrdila da je u vezi s Entonijem Vornerom, kontaktirao je policiju, prenosi CNN.
Kada je policija stigla do njene kuće pronašla je dva pištolja za koje je Peri rekla da pripadaju Vorneru i da ih više ne želi u kući, i da Vorner „izrađuje bombe u svom kamperu“.

Policija je razgovarala i s njenim advokatom Rejmondom Trokmortonom, koji je nekad zastupao Vornera i koji je vlastima rekao da je on „često govorio o vojsci i izrađivanju bombi da da je sposoban da napravi takvo eksplozivno sredstvo“, navodi se u saopštenju policije.

Policajci su tada pokušali da dođu do njega, videli su njegovu kamp kućicu iza kuće,“ ali je vozilo bilo ograđeno, a policija nije mogla da vidi unutrašnjost“ , navodi se u izveštaju.

Dok je bila tamo, policija je primetila da je na ulaznim vratima bilo „nekoliko sigurnosnih kamera i žica pričvršćenih za znak za uzbunu“.

Oni su o incidentu obavestili nadređene, ali „nisu videli dokaze o zločinu i nisu imali ovlašćenje da uđu u njegov dom ili ograđenu imovinu“.

Sutradan je policija poslala izveštaj i identifikacione informacije o Vorneru FBI-u koji im je odgovorio da „uopšte nisu pronašli podatke o Vorneru“.
U ponedeljak je Dejvid Raš, koji predvodi odeljnje FBI u Tenesiju, potvrdio da Vorner pre napada nije bio evidentiran u njihovim bazama podataka.

Kamp vozilo parkirano u središtu Nešvila, najvećeg grada američke savezne države Tenesi , ispred telekomunikacijske kompanije AT&T eksplodirao je u petak u zoru, nedugo nakon što je policija primetila sumnjivo vozilo i iz koga se čula snimljena poruka da sledi eksplozija.

Eksplozija koja je usledila oštetila je više od 40 zgrada i ranila najmanje osam ljudi.

Vornerovi ostaci pronađeni su na mestu događaja. Istražitelji su ga pozitivno identifikovali upoređivanjem DNK sa lica mesta sa onim na rukavicama i šeširu iz vozila koje je posedovao, a policija iako ne zna još sa sigurnošću motive napada tvrdi da je on namerno izveden, navodi CNN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.