U trendu

Vrednost ukradenih 45 boca vina u Kaseresu sada smanjena na 750.000 evra

KASERES – Novi izveštaj, predstavljen uoči suđenja o krađi vina u čuvenom restoranu hotela Atrio u španskom mestu Kaseres, smanjuje vrednost tih 45 boca za polovinu: sa 1,6 miliona na 750.000 evra.

U vezi s vinima nestalim 27. oktobra 2021. godine, advokat Rafael Montes napravio je izveštaj na četiri stranice, preneo je El Pais.

Napominje se da ih ekspert Roberto Nebreda, koji potpisuje pomenuti dokument pred suđenje, procenjuje na nešto više od 750.000 evra, polovinu od 1,6 miliona, koliko su procenili menadžeri ustanove, kuvar Tonjo Perez i njegov partner Hoze Pole.

„Iznos od 1,6 miliona je procenjen na osnovu cene koju su ta vina imala na meniju restorana“, rekao je advokat Montes na pitanje o upadljivoj razlici u cenama prošle srede pri izlasku iz suda.

Sa svoje strane, menadžeri Atrija, koji su se povukli privatne tužbe čim su prikupili novac od osiguranja, svedočiće na suđenju zakazanom za 27. februar i 1. mart u Pokrajinskom sudu u Kaseresu.

„Bilo je veoma bolno, ne želimo više da razmišljamo o tome, niti da dajemo procene“, kaže kuvar Tonjo Peres.

Dodao je da su on i kolege veoma srećni zbog proširenja hotela Atrio i naovostvrenog kulturnog fonda.

Očekuje se da će u ovom slučaju biti saslušano više od dvadeset ljudi, među kojima su zaposleni, vlasnici ustanove, policajci, veštaci i sami optuženi.

Vinska karta, koja ima 400 stranica sa ilustracijama fotografa i filmskog stvaraoca Hoakina Kortesa, predstavlja jednu od atrakcija Atrija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.