U trendu

Vučić i Mohamed bin Zajed o jačanju saradnje, KiM, regionu. . .

ABU DABI – Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom sa kojim je razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.
Predsednik Vučić je rekao da je saradnja sa UAE od najvećeg značaja za Srbiju, s obzirom na napredak koji ta zeml?a ostvaruje u svim oblastima, ako i sve važnije mesto koje zauzima na međunarodnoj sceni.
Dvojica sagovornika su se dogovorila da zajednički rade na unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva dveju zemalja.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog velikog napretka projekta Beograd na vodi, kao i zbog nastavka saradnje kroz ulaganje Etihada u Er Srbiju.

Vučić i šeik Mohamed razmotrili su i moguće buduće projekte u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i obrazovanja.

Predsednik Srbije obavestio je šeika Mohameda da istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije, kao i na formiranju vojske tzv. Kosova, izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je zamolio šeika Mohameda da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbedi podršku za rešavanje problema mirnim putem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar