U trendu

Vučić: Si svakako dolazi, januar ili septembar. . ali dolazi

PEKING – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da se sledeće godine svakako može očekivati dolazak kineskog predsednika Si Đinpinga u Srbiju.

„Da li u januaru ili septembru, oktobru, ali doći će“, precizirao je Vučić za tv Pink posle večere koju je Si priredio za predsednike stranih država.

Vučić je istakao da je ponovni dolazak kineskog predsednika za dve godine u jednu evropsku zemlju znak ogromne podrške i poverenja

Kazao je da sada kineski ministar spoljnih poslova traži prostor u agendi predsednika.

Dodao je i da Si poziv nije lako prihvatio.

„Treći put sam morao da zamolim, onda se on nasmejao i svi su se nasmejali, i onda je Si dao nalog ministru“, preneo je Vučić.

On je rekao i da je vecera bila prilika da se razgovara o svim globalnim važnim pitanjima u svetu, Korejskom poluostrvu, kao i novim tarifama SAD prema Kini, a koje bi mogle da pogode i malu Srbiju, ukzujući da zato moramo da gledamo sebe da sačuvamo.

Vucić je naveo i da je mnogo naučio od predsednika Sija, da je važno da se brine o svemu u svetu, jer, kako je rekao, Si ima poslovicu o tome da „kada gore kapije grada, ribe će u blatu da stradaju“.

Ponovo je istakao i da Kina Srbiju doživljava kao iskrenog prijatelja u kojeg imaju poverenje i spremnost da sa nama radi.

Kako je naveo, takav odnos prema Srbiji pokazan je i kroz to što je predsednik Si želo da Vucić sedi sa njegove desne strane na večeri.

„To je odnos prema Šrbiji, osećate se ponosni“, kazao je Vučić.
i ponovio da će on u parilu ponovo ići u Kinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.