U trendu

Vučurović: DF spreman da vodi Crnu Goru

PODGORICA – Demokratski front (DF) spreman je da preuzme odgovornost i da vodi Crnu Goru, saopštili su iz tog političkog saveza dodajući da je vreme za poštovanje izborne volje građana od poslednjih parlamentarnih izbora, 30. avgusta 2020.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović rekao je da, sudeći po atmosferi koja se pravi nakon pada vade Dritana Abazovića, Crna Gora je i “zvanično protektorat u kome se za sve pitaju (Vladimir) Bilčik, (Miroslav) Lajčak, a pridodaje se i (Tonino) Picula”.

“Neverovatno je da deo političkih struktura toliko želi i voli da zavisi od stranih centara moći i da prezire ono što je glas i volja naroda”, rekao je Vučurović agenciji MINA.

Zato je, kako je naveo Vučurović, veoma važno vratiti se na prirodno stanje, na ono što su građani odlučili na izborima.

“DF je 30. avgusta osvojio ubedljivo najviše mandata od pobednika na izborima, pa shodno tome zna se šta kome pripada u nekoj eventualnoj budućoj vladi”, saopštio je Vučurović.

On je rekao da je tako svuda u Evropi, pa će tako biti i u Crnoj Gori.

“Jer je građanima dosta eksperimenata, poput ekspertske i manjinske vlade, koji su propadali zbog toga sto je prekršena volja naroda i time smo uvedeni u jedno politički neodrživo i nenormalno stanje”, kazao je Vučurović.

Prema njegovim rečima, kad se sedne za sto onda je vreme da se prihvate demokratski standardi.

“Da počnemo od činjenice da vladu treba da vode oni koji su osvojili najviše mandata od parlamentarne većine 30. avgusta”, kazao je Vučurović.

Rekao je da je vreme da Crna Gora postane normalna država.

“A DF i njegovi političari su spremni da preuzmu odgovornost i, između ostalog, krenu u borbu protiv organizovanog kriminala”, dodao je on.

Vučurović je naveo da je DF u petak, kada je bila rasprava o nepoverenju vladi, uložio ogromnu energiju i napor da ponovo okupi pobednike od poslednjih izbora, ali su, kako je dodao, preovladali animoziteti i netrpeljivost između Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije (SNP).

“Zato je važno da oni koji su u političkom sukobu smire strasti i da se dogovaraju. Shodno tome, loptica je u dvorištu Demokrata, URA-e, SNP, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore, da se usaglase i da sa svojim predlozima onda krenu ka DF-u”, kazao je Vučurović.

On je kazao da postoje i drugi modaliteti, ali da DF sumnja da je neko spreman da vladu formira sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

“Mada kao što vidimo, sve je moguće”, zaključio je Vučurović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar