U trendu

Vuksanović Stanković: Crnoj Gori zele slomiti krila

PODGORICA – Kandidat za predsednika Crne Gore na predstojećim izborima 19. marta, Draginja Vuksanović Stanković uverena je u pobedu i tvrdi da želi da bude predsednik svih građana Crne Gore.

Ona kaže da je kandidat one Crne Gore koja je više od tri decenije na pravoj strani istorije i one koja je „štitila manjinske narode u zlom vremenu devedesetih“.

„Liberala i socijaldemokrata bez kojih nikada ne bi bilo nezavisne i građanske Crne Gore koja je 21. maja 2006. rekla ‘da’ samoj sebi. Takva Crna Gora zaslužuje da ima svog autentičnog kandidata jer je to politika moderne, sekularne, multietničke i građanske države. Ta politika, uprkos svim progonima, pobedila je zajedno sa mnogim časnim ljudima koji su tu ideju izneli i nosili“, rekla je Vuksanović Stanković u intervjuu za podgorički portal CdM.

Kandidat SDP, koja je tradicionalni koalicioni partner DPS Mila Đukanovića, Vuksanović Stanković kaže da je njena ključna poruka da Crna Gora treba da se okrene sebi, svojim građanima, njihovoj boljoj budućnosti, njenoj evropskoj perspektivi.

„Crne Gore neće biti ako nije deo evropske porodice. Toliko resursa, ovako lepa naša Crna Gora mora stvoriti uslove za bolji život svih njenih građana“, kaže Vuksanović Stanković, koja ne propušta priliku da govori o navodnim tuđim interesima, mržnji, ambicijama i pretenzijama predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„I na ovim izborima se o tome radi, iako su neki kandidati umili svoju retoriku“, tvrdi Vuksanović Stanković.

Crnoj Gori se, smatra ona, žele slomiti krila, od nje se želi stvoriti nestabilna i nefunkcionalna zemlja, lišiti je njene evropske i građanske suštine, lišiti je dostojanstva, istorije i u krajnjem imena, kako bi ona takva bila lak plen onima koji žele da nas nema.

Njena poruka je, kaže, i da su mnogi pojedinci previše puta koristili crnogorsku zastavu kako bi pokrili kriminal, korupciju i vlastite interese.

„Korupcija, pohlepa i kriminal stvorili su dodatni prostor za velikodržavne i nacionalistčke aktivnosti koje danas predstavljaju egzistencijalnu pretnju za očuvanje Crne Gore….“, kaže kandidat SDP za predsednika Crne Gore.

Vuksanović Stanković je, inače, supruga bivšeg Vrhovnog državog tužioca Crne Gore Ivice Stankovića,

Na konstataciju da je prepoznata kao protivnik vlasti od 30, avgusta 2020., koja je nakon više od tri decenije DPS, ali i njene tradicionalne partnere kao što je SDP, poslala u opoziciju i na pitanje koji su ključni problemi na koje CG treba da se fokusira u narednom periodu, Vuksanović Stanković kaže:

„Crna Gora od 30. avgusta (2020) skreće sa svog osnovnog kursa koji je decenijama mukotrpno građen. Postali smo evropski problem, zemlja o kojoj se govori kao o kriznoj tački ili “rak rani”. Koalicija Abazovića i DF je služeći Vučićevim interesima namerno uradila sve da kreira takav imidž i takvo stanje u kojem se danas nalazimo. Onima koji Crnu Goru vide u okrilju ‘srpskog sveta’ naravno ne odgovara Crna Gora koja je regionalni predvodnik EU procesa sa velikom šansom brzog članstva u EU“.

Na hipotetičko pitanje da, ukoliko bude drugog kruga predsedničkih izbora i dogodi da ne prođete u drugi krug, za kog kandidata će pozvati svoje glasače da glasaju, Vuksanović Stanković nije odgovorila konkretno.

Ona kaže da se u ovu trku uključila da pobedim, u to veruje svim srcem i to je, ističe, jedino čemu je u ovom momentu potpuno posvećena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.