U trendu

Za eksploziju u Nešvilu osumnjičen 63-godišnjak koji je pogi

NEŠVIL – Ameiričke vlasti identifikovale su čoveka za koga kažu da je odgovoran za eksploziju u centru Nešvila i rekle da je poginuo u eksploziji.

Istražitelji su DNK povezali sa muškarcem identifikovanim kao 63-godišnji Entoni Kvin Vorner iz Teksasa. Rekli su da veruju da niko drugi nije umešan, prenosi AP.

Prema dokumentima dostupnim javnosti, Vorner je imao iskustvo sa elektronskim uređajima i alarmima, a radio je kao savetnik za kompjutere za jednog trgovca nekretninama u Nešvilu, navodi Glas Amerike.

Istražitelji i dalje pokušavaju da utvrde motiv nakon što je kuća na točkovima eksplodirala u gotovo pustoj ulici, ubrzo nakon što se iz nje čulo upozorenje ljudima da se evakuišu.

Policajka Amanda Toping ispričala je da se prvobitno parkirala iza kuće na točkovima, da bi zatim pomerila svoj automobil kada je čula snimak u kojem se upozorava na eksploziju.

Posle snimka je čula hit pesmu iz 1964. godine „Downtown“. Nekoliko trenutaka kasnije, ođeknula je eksplozija.

Federalni agenti pretresli su u subotu jednu dvospratnu kuću u predgrađu, u pokušaju da objasne kako je došlo do eksplozije. FBI je u subotu saopštio da istražuje nekoliko pojedinaca koji bi mogli da budu povezani sa eksplozijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.