U trendu

Zaev: Ovo je pobeda građana

SKOPLJE – Ovo je pobeda građana i Republike Severne Makedonije, poručio je večeras premijer i predsednik vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Zoran Zaev, nakon proglašenja pobede Steve Pendarovskog na predsedničkim izborima, prvim nakon promene imena države.

Zaev je rekao da su izbori bili uspešni i demokratski i da je ovaj izborni ciklus pokazao većinsko opredeljenje građana, prenosi portal Plusinfo.

„Nastavljamo zajedno napred. Put je potvrđen i popoločan uspehom. Republika Severna Makedonija zagarantovano nastavlja napred. Ovo je pobeda građana i Republike“, istakao je Zaev.

Kako je kazao, danas mogu svi da slave jer su pokazali da je zemlja evropska i da su sprovedeni besprekorno čisti izbori u oba kruga.

„Pokazali smo da smo spremni za Evropu. Od danas niko ne može da stane na putu naše perspektive“, dodao je Zaev.

Za lidera opozicionog VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog, Zaev je rekao da je poražen, kao i da su poražene sve destruktivne politike.

„Kao vlast ostajemo posvećeni našim prioritetima, prvo da postanemo članica NATO. Nastavljamo da usmeravamo novac ka građanima i da korigujemo nedostatke kod naših funkcionera“, poručio je Zaev.

Pendarovskog je pozvao da uvek bude kritičan i pravičan i, kako je kazao, da čuva građane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.