U trendu

Zaharova: Borelj i Linde ćutali na snimke provokacija

MOSKVA – Šef evropske diplomatije Žozep Borelj i švedska ministarka inostranih poslova An Linde, nisu ništa rekli kada im je tokom nedavne posete Moskvi ruska strana pokazala video o provokacijama demonstranata tokom nedozvoljenih skupova u Rusiji, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Takozvana nesrazmerna upotreba sile, kako oni vole da kažu. Bili su u pravu i dali smo im da pogledaju snimke. An Linde tokom razgovora i Borelju, što je važno, pre razgovora“, navela je Zaharova.

Prema njenim rečima, snimak se sastoji iz dva dela, preneo je TAS S.

„Prvi deo pokazuje kako se ‘proporcionalno’ pronaša zapadna policija, uključujući i u zemljama Evropske unije i kako učesnici nelegalnih protesta provociraju policiju kod nas“, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova i dodala da kao odgovor nisu dobili ništa sem ćutanja.

„Samo ćutanje, bez argumenata, jednostavno ih ne može biti“, rekla je Zaharova u intervjuu za Voskresni večer na TV Rosija-1.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je postavilo video snimak koji demonstrira slučajeve policijskog nasilja u Austriji, Holandiji, Poljskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Finskoj, Francuskoj i Češkoj i slucajeve agresije na organe reda tokom nedozvoljenih skupova u Rusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.