U trendu

Zaharova: Provokacije NATO zbog „alergije“ na Severni tok 2

MOSKVA – Provokacije zemalja NATO-a u regionu Crnog mora zasnovane su, između ostalog, na „strašnoj alergiji“ Amerike na projekat „Severni tok 2“ koji je koristan za celu Evropu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je na Jutjub kanalu „Solovjov lajv“ rekla da su članice Alijanse spolja priznale da je „nemoguće da nastave da otvoreno vrše politički pritisak“ i da agresivna retorika i ucene takođe nisu donele očekivani rezultat, a sada su prešle na „drugačije korake“.

Kostatovala je da NATO-a u Crnomorskom regionu pokazuje istinitost njihovih namera, prenosi Sputnjik.

Komentarišući optužbe Vašingtona na račun Moskve za eskalaciju oko Ukrajine, Zaharova je ocenila da će Rusija uvek biti za nešto kriva u očima Amerike.

„Shvatate, po njihovom mišljenju mi uvek grešimo. Krivi smo samo zato što su oni večno gladni. Očigledno i zbog naših resursa, naše teritorije, nezavisne spoljne politike, našeg odbacivanja mešanja u naše unutrašnje stvari i, u principu, naše podrške međunarodnom pravnom sistemu“, zaključila je ona, dodajući da će Moskva izazivati nezadovoljstvo, jer SAD „ne žele da igraju po pravilima koja su zasnovana na pravu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar