U trendu

Zahtevi da Milanović povuče izjavu o „otetom“ Kosovu i izvini se

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović, uprkos pokušaju da pojšnjenjima ublazi raniju izjavu da su Kosovo od Srbije oteli Hrvatska i međunarodna zajednica i dalje je na udaru hrvatske javnosti, kako vlasti tako i opozicije, uz poziv da izjavu povuče i izvini se.

Poslanik HDZ-a Mario Kapulica rekao je danas da Milanović ne odustaje od svoje podrške Rusiji i da je postao portparol ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovih interesa u zapadnom svetu, a da, kako je naveo, njegova izjava o Kosovu izaziva destabilizaciju na jugoistoku Evrope.

Kapulica kaže da je Milanović „gotovo pa istureno krilo Vagnera na tlu Evrope”, rekao je Kapulica u saboru.

Kapulica kaže da Milanović doslovnim ponavljanjem reči Putinovih propagandista “briše suze ruskom medvedu maramicom natopljenom krvlju ljudi koji se bore za svoju slobodu tešeći ga da Ukrajina neće dugo”.

Smatra i da Milanović takvom politikom želi da Hrvatsku dovede u, kako je naveo, „poziciju Vučićeve Srbije i Republike Srpske jer Rusiji odgovara bilo kakva destabilizacija na jugoistoku Evrope“.

“Šta su njegove nedavne izjave o otetom Kosovu nego izazivanje destabilizacije”, naveo je.

Milanovićevu izjavu o „otetom“ Kosovu ponovo je komentarisala i albanska poslanica u saoru Ermina Lekaj Prljaskaj, uverena da je nepromišljenja i neutemeljena, ali da, kako kaže, neće uticati a dobre odnose Hrvatske i tzv. Kosova, koji su sve bolji. Smatra da bi se Milanović trebalo javno de se izvini i da izjavu o „otetom“ Kosovu povuče.

Lekaj Prljaskaj je podsetila da su hrvatskom domovinskom ratu učestvovali i mnogi Albanci s Kosova a poginulo ih je, kaže, 87, 304 su ranjena dok je njih 229 penzionisano u statusu vojnih invalida, prenela je Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar