U trendu

Zapaljive izjave senatora o napadu na Novom Zelandu: „Ko se lati mača…“

Senator savezne australijske države Kvinslend Frejzer Aning najoštrije je osudio današnje napade na dve džamije na Novom Zelandu, u kojima je ubijeno najmanje 49 osoba, a za masakr je okrivio program imigracije muslimana.

Iako će levičarski političari i mediji požuriti da za napad okrive zakone o naoružanju ili nacionalističke poglede, pravi uzrok krvoprolića na ulicama Novog Zelanda je program imigracije, koji je dozvolio muslimanskim fanaticima da se dosele na Novi Zeland, napisao je u saopštenju je senator Aning.

„Da budemo jasni, iako su muslimani možda danas žrtve, obično su oni počinitelji. Širom svete muslimani ubijaju ljude u ime svoje vere“, naveo je Aning.

On je rekao i da islam nije kao i svaka druga vera, već „religijski ekvivalent fašizmu“.

„I samo zato što sledbenici tog divljačkog verovanja nisu ubice u ovom slučaju, ne čini ih bezgrešnima“, naglasio je Aning.

U saopštenju je senator ukazao i na to da u Australiji i na Novom Zelandu raste strah od sve većeg prisustva muslimana, objavio je portal „Indeks“.

Na kraju je citirao Jevanđelje po Mateju da „ko se lati mača, od mača će poginuti“, te je dodao da oni koji slede „nasilnu religiju, koja ih poziva da nas ubijaju, ne mogu biti iznenađeni kada im neko odgovori istom merom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.