U trendu

Zatvoren granični prelaz između Avganistana i Pakistana zbog pucnjeva

KABUL – Glavni granični prelaz između Avganistana i Pakistana zatvoren je danas nakon što su se u blizini tog prelaza začuli pucnjevi iz vatrenog oružja.

Kako navodi Rojters, nije odmah bilo jasno jesu li prelaz zatvorile avganistanske ili pakistanske vlasti, ali je do incidenta došlo nakon zahlađenja odnosa između talibana koji su na vlasti u Avganistanu i pakistanskih vlasti.

„Granica je zatvorena, kasnije će biti više detalja“, rekao je za agenciju portparol policijskih snaga talibanske administracije u istočnoj avganistaskoj provinciji Nangahar.

Sporovi u vezi sa granicom dužine 2.600 kilometara decenijama predstavljaju tačku sporenja između Pakistana i Avganistana, koji nema izlaz na more.

Pakistanski ministar spoljnih poslova rekao je na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu u nedelju, da bi opasnost od militanata sa avganistanskog tla mogli da utiču na situaciju u svetu, dok je njegov talibanski kolega ocenio da bi Pakistan trebalo da postavlja pitanja privatno, a ne na javnim forumima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.