U trendu

Zatvorenik pobegao sa čuvarkom, američka policija na nogama (foto)

Američka policija je u potrazi za zatvorenikom koji je tokom vikenda pobegao iz zatvora u Alabami, ali jedan detalj iz ovog slučaja šokirao je tamošnju javnosti.

Zatvorenik Kejsi Vajt pobegao je sa zatvorskom čuvarkom Viki Vajt sa kojom nije u srodstvu iako imaju isto prezime. Oni su poslednji put viđeni u kancelariji šerifa, kada je čuvarka rekla da ga vodi na pregled kod lekara.

Kako su ostali čuvari kasnije otkrili, on nikada nije imao zakazan pregled. Policija sada istražuje da li je Viki Vajt pomogla zatvoreniku da pobegne ili je on drži kao taoca.

Američka policija nudi nagradu do 10.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja zatvorenika i lokacije Viki Vajt.„Veruje se da Kejsi Vajt predstavlja ozbiljnu pretnju popravnim službenicima i javnosti“, rekao je američki maršal Marti Kili u saopštenju.

„Uzoran radnik“

Kako opisuju njene kolege, Viki Vajt je u službi provela 25 godina i trenutno je na funkciji pomoćnika direktora popravne ustanove.

Njena odluka da sama odvede zatvorenika kod lekara predstavlja kršenje pravila, ali njene kolege ne veruju da je to učinila samoinicijativno.

Iz tog razloga, njeni nadređeni neće je optužiti za bilo kakav zločin bez čvrstih dokaza.

Optužba za ubistvo

Vajt (38) je optužen za ubistvo Koni Ridžvej u septembru 2020. godine.

Američka federalna agencija za sprovođenje zakona saopštila je da je on već služio kaznu za niz krivičnih dela 2015. godine, uključujući provalu, krađu vozila i policijsku poteru.

On je priznao ubistvo i čekao je suđenje u zatvoru okruga Loderdejl kada je nestao, dodale su vlasti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.