U trendu

Zbog bezbednosnog stanja skupštinski odbor CG saslušaće predstavnike vlasti

PODGORICA – Odbor za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore doneo je danas odluku da kontrolno sasluša predstavnike Vlade, tužilaštva i sektora bezbednosti povodom dešavanja u tom sektoru, a među pozvanima su premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Odbor će na sednici zakazanoj za 13. april saslušati glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, načelnika Specijalnog policijskog ođeljenja (SPO) Predraga Šukovića, doskorašnjeg direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina, v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Borisa Milića i koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju (BOK) Marka Kovača, prenele su VIjesti.

Podseća se da je prošlog meseca uhapšeno više pripadnika Uprave policije, među njima i pomoćnik direktora UP za organizovani kriminal Dejan Knežević, zbog sumnje za saradnju s kavačkim kriminalnim klanom.

Pomenuti skupštinski odbor je u prvom delu današnje sednice razmatrao Izveštaj Veća za nacionalnu bezbjednost za period 13. jun – 13. decembar 2022, koji nije dobio podršku poslanika, jer su tri glasala za, tri protiv, a jedan je bio uzdržan.

Sednici nisu prisustvovali poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i Bošnjačke stranke (BS), koji uz kolege iz Socijaldemokratske partije (SDP) i albanskih stranaka ne učestvuju u radu Skupštine i njenih tela otkad je ona sredinom marta raspuštena ukazom odlazećeg predsednika države Mila Đukanovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.