U trendu

Zbog laži učenice profesor ubijen na najsvirepiji način (foto)

Učenica u Francuskoj priznala je da je širila lažne tvrdnje o nastavniku Samuelu Patiju pre nego što mu je odsečena glava u oktobru prošle godine, pošto je učenicima pokazao karikature o proroku Muhamedu.

Devojčica (13), čije su pritužbe pokrenule onlajn kampanju protiv Patija, sada je priznala da nije bila na nastavi, preneo je BBC.

Ona je prvobitno rekla ocu da je Pati zamolio muslimanske učenike da napuste učionicu dok je on pokazivao karikature na časovima o slobodi govora i bogohujenju.

Prema dokazima koje je devojčica iznela, kako prenose francuski mediji, ona je rekla da nije videla karikature već da ih joj je pokazala devojčica iz njenog razreda.

„Lagala je jer se osećala zarobljenom, jer su deca iz razreda tražila da ona to obelodani“, rekao je njen advokat Mbeko Tabula za AFP, preneo je BBC.

Otac devojčice podneo je pravnu prijavu protiv učitelja i počeo kampanju na društvenim mrežama zbog incidenta na osnovu navoda svoje kćerke.

On je identifikovao Patija i školu u Konflan-Sent-Onorin, zapadno od Pariza.

Tužioci su ubrzo nakon ubistva rekli da postoji direktna uzročno-posledična veza između onlajn podsticanja protiv Patija i njegovog ubistva.

Počinioca, 18-godišnjeg Abdulaha Anzorova, policija je ubila nedugo nakon napada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar