U trendu

Zelenski: Priznajmo, nisu nam otvorena vrata za clanstvo uNATO

LONDON – Ukrajina mora da prizna da nema otvorena vrata za članstvo u NATO, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obraćajući se putem video-linka na sastanku lidera Združenih ekspedicionih snaga u Londonu.

Obraćajući se britanskom premijeru i liderima drugih zemalja, Zelenski je izrazio frustracije zbog odbijanja NATO da uvede zonu zabrane leta nad Ukrajinom, prenosi Bi-Bi-Si.

Zelenski je rekao da Ukrajina razume da nije članica NATO i da je predložila način da se nezavisno zaštite njeno nebo i ljudi.

On tvrdi da je 97 dece ubijeno u Ukrajini od početka ruske invazije, prenosi Rojters.

Zelenski je rekao da je NATO „najjači savez na svetu“, ali da su neke članice ovog saveza „hipnotizovane ruskom agresijom“.

„Čujemo puno razgovora o trećem svetskom ratu, da bi navodno mogao da počne ako NATO zatvori nebo nad Ukrajinom za ruske rakete i avione i da zato humanitarna zona zabrane letova još nije uspostavljena“, rekao je Zelenski.

On tvrdi da takav stav omogućuje ruskoj vojski da bombarduje gradove u Ukrajini i „diže u vazduh stambene blokove, bolnice i škole“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar