U trendu

Zelenski uručio šefu Delagacije EU u UKR popunjen upitnik

KIJEV – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski uručio je šefu delegacije EU u Kijevu popunjen upitnik, što je korak da Ukrajina dobije status kandidata za članstvo u EU, saopštila je danas kancelarija ukrajinskog predsednika.

„Predsednik Volodimir Zelenski uručio je šefu Delegacije EU u Ukrajini Matiju Masikasu popunjen upitnik da naša zemlja dobije status kandidata za članstvo u EU“, navodi se u saopštenju na sajtu ukrajinskog predsednika, preneo je TAS S.

Narod Ukrajine je ujedinjen u ovom cilju da se oseća kao jedno sa Evropom, delom Evrope i delom Evropske unije, rekao je Zelenski.

On je zahvalio predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepu Borelju i Masikasu na brzom radu na dostavljanju upitnika.

„Ovo je važan signal. Verujemo da ćemo dobiti podršku i postati kandidat za prijem“, rekao je Zelenski.

Nakon toga počinje sledeća i završna faza, verujemo da će se ovaj postupak održati u narednim nedeljama i da će biti pozitivan za istoriju našeg naroda, istakao je on.

Ukrajinski premijer Denis Šmigal kazao je da je ukrajinska vlada, zajedno sa kabinetom predsednika, ažurno pripremila odgovore na pitanja iz upitnika EU i da je sada u toku rad na integraciji Ukrajine u Evropsku uniju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.