U trendu

Zelenski: Uvedite jace sankcije Rusiji, ovo nije dovoljno

KIJEV – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je međunarodne vlade da pojačaju sankcije protiv Rusije, ističući da bi nečinjenje bilo jednako „dozvoli“ da se nastave napadi na Ukrajinu.

„U sredu, zapadne zemlje objavile su novi paket sankcija protiv Ruske Federacije. Ovaj paket deluje spektakularno, ali nije dovoljan“, kazao je Zelenski, preneo je BBC.

„Ipak, to se teško moze nazvati srazmernim zlu koji je svet video u Buči. Teško da je srazmerno zlu koje se nastavlja u Mariupolju, u Harkovu, u ruskom pokušaju da pokrene novu krvavu ofanzivu u Donbasu“, dodao je Zelenski.

On kaže da Ukrajina nastavlja da insistira na „kompletnoj blokadi ruskog bankovnog sistema, i da demokratski svet odbije da kupuje rusku naftu.

Predsednik Ukrajine je, takođe, pozvao zapadne lidere koji još nisu našli čvrstinu, da se suprotstave Rusiji.

„Neki političari još ne mogu da odluče kako da ograniče priliv dolara i evra u Rusiju iz trgovine naftom, kako ne bi ugrozili sopstvene ekonomije“, dodaje on.

Zelenski predviđa da će embargo na rusku naftu svakako biti uveden.

„Jedino je pitanje koliko će još ukrajinskih muškaraca, žena morati da ubije ruska vojska da biste vi, određeni političari, a mi znamo ko ste vi, bili odlučni“, istakao je Zelenski, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar