Žrtve neplanirano završile u kontejneru za Paragvaj?

ASUNSION – Alžirac Smail Mauči, koji tvrdi da je bio prijatelj osoba čija su tela pronađena u kontejneru u Paragvaju, koji je stigao iz Srbije, otkrio je moguće identitete žrtava.

Prema njegovim tvrdnjama, u pitanju je četvoro Marokanaca, dva Alžirca i jedan Egipćanin, prenosi paragvajski portal ABC.

Takođe je naveo da su u pitanju prijatelji, koji su u Srbiji boravili tri meseca.

„Niko od njih nije odatle“, rekao je.

Prema njegovim rečima, oni su planirali da odu u Italiju ili Belgiju, a ukrcavanje na voz koji je u Srbiji bio nekoliko sati na stanici, gde su se sakrili u kontejneru, bilo je neplanirano.

Smail Mauči je rekao je da je za tragediju saznao od svojih prijatelja putem informacija objavljenih u medijima.

Vlasti Paragvaja saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja u naselju Santa Marija de Asunsion.

Prema zvaničnom saopštenju, kontejner je u vlasništvu čoveka koji se bavi distribucijom insekticida, a koji je teret otvorio zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz kontejnera.

Paragvajski mediji su prethodno preneli da je, prema pronađenim dokumentima, reč o tri mladića marokanskog porekla i jednom Egipćaninu.

Prema navodima tužioca Marsela Saldivara, kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedelje, preko Argentine, u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja, preneo je Rojters.

Dodao je da su kod dve osobe pronašli lična dokumenta, koja pokazuju da je reč o Marokancima i da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagoveštava da su ušli u kontejner u Srbiji.

„Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje“, rekao je Saldivar za Rojters.

On je dodao da će se izvršiti provera rute kontejnera, kao i da će se ispitati mobilni telefoni, koji su pronađeni zajedno s telima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.